Goedereede

In Goedereede lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Wandel langs de oude monumentale panden rond de haven, beklim de toren en slenter door de smalle straatjes en de nauwe slopjes, die herinneren aan vervlogen tijden. Goedereede was vroeger omgeven door water en werd bezocht af- en aanvarende schepen van beurtschippers, koopvaarders en vissers. ‘Goede Reede’ betekent veilige ankerplaats. Goedereede heeft sinds 1312 stadsrechten en is dus een stad en geen dorp. Het recht op vrije weekmarkt zorgde ervoor dat Goedereede kon uitgroeien tot een bloeiende en welvarende koopmansstad. Helaas heeft die tijd niet lang geduurd. Toen door aanslibbing de haven steeds moeilijker bereikbaar werd, trokken kooplieden en ambachtslieden weg. Hun huizen komen leeg te staan en raakten in verval en werden afgebroken. Goereeërs gingen zich op de landbouw oriënteren. De gaten in de stad werden opgevuld met agrarische schuren.

De Gouden Leeuw toen

De Gouden Leeuw behoort samen met veel andere huizen aan de Markt tot de oudste van Goedereede, van net na de stadsbrand in 1482. Het pand deed ook toen al dienst als stadsherberg en is daarmee een van de oudste herbergen van Nederland. Goedereede was van huis uit een handelsstad en had dan ook veel aanloop van handelsreizigers en kooplui. Een van de hotelkamers is vernoemd naar Adrianus Floriszoon Boeyens. Hij was van 1492-1515 pastoor van Goedereede en werd later bekend als Adrianus VI, de enige Nederlandse paus in Rome.

De Gouden Leeuw nu

Hotel Restaurant De Gouden Leeuw heeft bij velen een plekje in het hart. Er is altijd een moment om aan te schuiven. Vier de eerste zonnestralen op het heerlijke terras, kom samen voor het verjaardagsdiner voor oma, of drink een biertje met vrienden aan de bar. Voor een dagschotel na het werk of romantisch etentje met je lief. De Gouden Leeuw biedt het allemaal. Het historische pand aan de Markt heeft recentelijk een uitgebreide verbouwing ondergaan. Authentieke charme in een nieuw jasje, maar nog steeds met de vertrouwde ongedwongen sfeer. Geniet van een biertje aan de bar, een kopje koffie of een heerlijke lunch, een glaasje met tapas op het terras of van een uitgebreid luxe diner in het restaurant.